BREDA – De uit Breda afkomstige tv-presentator Herman van der Zandt leidt op donderdag 3 maart een verkiezingsdebat in Breda. Het debat is een initiatief van het Platform Breda voor iedereen gastvrij en toegankelijk. Centrale vraag is: hoe toegankelijk is de gastvrije stad Breda in 2030.

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 14, 15 en 16 maart heeft genoemd platform een verkiezingsmanifest met tien actiepunten opgesteld. Dit manifest is in oktober vorig jaar aan de gemeenteraad van Breda aangeboden tijdens de Week van de Toegankelijkheid.
Het manifest pleit ervoor dat mensen met een beperking mee kunnen doen en actief betrokken worden bij het beleid. Toegankelijkheid moet standaard worden in 2030. In begrotingen en bouwplannen moet hiervoor budget worden vrijgemaakt.
Tijdens het debat lanceert Herman van der Zandt prikkelende stellingen voor de lijsttrekkers van de Bredase politieke partijen en partners uit het onderwijs en bedrijfsleven.
Het debat speelt zich af in De Teruggave, het voormalig belastingkantoor aan de Gasthuisvelden. Het begint om 20.00 uur en is voor iedereen (zonder aanmelding) gratis toegankelijk.

NieuwsHerman van der Zandt leidt verkiezingsdebat over gastvrij Breda