Vanaf donderdag 13 augustus vindt er in Breda een hele speciale doop plaats. Van 3 nieuwe rondvaartboten zal dan door wethouder Boaz Adank van Breda de namen worden onthult in de haven van Breda. Deze nieuwe boten zijn allemaal voorzien van een elektromotor en zijn dus fluisterstil en milieuvriendelijk!

Door Atea is goed nagedacht over de toegankelijkheid van rolstoelers.
In de grootste rondvaartboot is een lift geplaatst en geeft dus nu ook hen de mogelijkheid om te genieten van een vaartocht in onze stad.

Dertien rolstoelers van de ATEA-groep zijn uitgenodigd om de eerste officiële vaart samen met de wethouder op de grote boot mee te maken. De officiële ingebruikname werd vanwege corona eerder uitgesteld.

Veertien jaar geleden startte de (huidige) ATE-groep, de organisatie die voorziet in beschutte en participatieve werkplekken, rondvaarten in Breda. Destijds werden vier oude rondvaartboten van ‘s Hertogenbosch aangeschaft. De boten waren vorig jaar afgeschreven en er moest een keuze gemaakt worden: doorgaan of de stekker eruit.

De ATEA-groep besloot om de succesvolle rondvaart “De Nieuwe Mark” voort te zetten en schafte drie nieuwe boten aan: twee kleinere boten, West-Friese tuindervletten van 6,20 meter, met een maximum capaciteit van twaalf personen en een grote boot van 11,20 meter lang, met een capaciteit van 35 personen.

NieuwsberichtenEerste rolstoel toegankelijke rondvaartboot in Breda!