In dit verslag doet initiatiefneemster Truus Goos, van het Ingenieursburo van de gemeente Breda, verlag van de ervaringen van de deelnemers die meededen aan deze life experience op 20 april j.l.

Uit de reacties en de foto’s blijkt wel wat iedereen er van heeft kunnen opsteken. Zomaar een willekeurige reactie: “Door op 3 manieren (blind, doof en in een rolstoel) door de stad te bewegen word je erg bewust van objecten/obstakels en hoogteverschillen.  In de binnenstad kun je in een aantal gevallen bij het volgen van een geleidelijn, tegen een reclamebord of een kledingrek aanlopen. Oversteken zijn soms niet gemarkeerd en hellingen zijn te steil waardoor men in een rolstoel de winkel/horeca niet kan bereiken. Door deze workshop krijg je meer bewustwording. De ervaring hieruit kunnen we goed meenemen in toekomstige ontwerpen”.

Binnenkort gaan we op eigen verzoek ook weer eens met alle gemeenteraadsleden op stad en komende week loopt wethouder Adank met ons mee, ter voorbereiding op een beter toegankelijke binnenstad.

Geen categorie Verslag Workshop Leren door Ervaren: met de ontwerpers van onze buitenruimte doof, blind en in rolstoelen kennismaken met de hobbels en obstakels in onze binnenstad. Klik hier voor het hele verslag.