Broeder Tuck Award voor Platform Breda voor Iedereen: waardering voor goede samenwerking ondernemers, horeca, retail, zorgaanbieders, ervaringsdeskundigen en gemeente.

Het congres Gelijk=Gelijk, op 29 november in de Jaarbeurs, stond in het teken van de ratificatie van het VN-verdrag voor rechten van mensen met een beperking. Hoe staat het ervoor, wat zijn de uitdagingen. Met veel interessante sprekers voor ruim 500 bezoekers kwam de essentie van het Verdrag goed naar voren: niet de mensen met een beperking zijn een probleem, maar de samenleving moet zich instellen op een volledig inclusieve aanpak op alle beleidsterreinen: onderwijs, arbeid, openbare ruimte, gebouwen, zorg enz. Iedereen moet zich welkom voelen, met of zonder beperkingen. Alle teksten zijn na te lezen opĀ Gelijk=Gelijk. De volgende editie is al vastgelegd op 4 december 2018 in de Jaarbeurs.

Er was een flinke delegatie uit Breda aanwezig, in het forum ‘s-middags namen wethouder Miriam Haagh en Wilbert Willems als voorzitter van het Platform Breda voor iedereen deel aan de discussie met de zaal. Daarvoor werd het platform nog verrast met de uitreiking van de eerste Broeder Tuck award. Deze wordt voortaan jaarlijks uitgereikt als stimulering voor partijen die zich inzetten voor gelijke rechten en kansen op lokaal nivo.

In het juryrapport staat dat het Platform Breda voor iedereen deze Award heeft gekregen “omdat zij een voorbeeld zijn van samenwerking tussen ondernemers, horeca, hotels, zorgaanbieders, ervaringsdeskundigen en de gemeente Breda om het VN Verdrag inzake rechten van personen met een handicap daadwerkelijk vorm te geven.”

Nieuwsberichten Broeder Tuck Award voor Platform Breda voor Iedereen