Kjeld Nuis passeert ruim 4.600 deelnemers in Wings for Life World Run (foto’s en video)

foto

Yvonne Keulaars

De Oostenrijker Philipp Aigner wist de auto van Kjeld Nuis het langst voor te blijven.
Bredavandaag logo
Yvonne Keulaars
 

 

BREDA – Kjeld Nuis was zondagmiddag de rijdende finishlijn tijdens de Wings for Life World Run. De langebaanschaatser haalde in Breda ruim 4.600 deelnemers van de wereldwijde hardloopwedstrijd één voor één in.

De auto, met Nuis achter het stuur, vertrok 30 minuten na het startschot op de Claudius Prinsenlaan. De Oostenrijker Philipp Aigner wist the Catcher Car het langst voor te blijven. Hij werd na 71,37 kilometer ingehaald en was daarmee de winnaar in Nederland. “Ik ben blij en kapot, maar het was een geweldige run. Ik kan me niet voorstellen wat beter kon gaan vandaag, alles viel goed”, vertelt Aiger na zijn finish aan de organisatie.

Laura Chacon Biebach uit Duitsland was de beste vrouw in Breda. De atlete heeft een afstand van 55,07 kilometer afgelegd. De Nederlandse rolstoelwinnaar is Jeroen Somhorst met 33,19 kilometer. Sien Plas is de rolstoelwinnares en legde 28,81 kilometer af.

Naast de Nederlandse editie, zijn zondagmiddag om 13.00 uur ook 155.000 deelnemers in 24 andere landen begonnen aan hun race. Het gezamenlijk doel: geld inzamelen om dwarslaesie geneesbaar te maken. In totaal hebben de deelnemers 6,8 miljoen euro bij elkaar gebracht voor de Wings for Life Foundation.

In de media In 24 landen vele tienduizenden deelnemers op de been voor dwarslaesie-onderzoek. in Breda 4600 deelnemers, een prachtig evenement.